luni, 11 iunie 2018

Sub eliminarea culorii - Under color removal (ucr)


În procesul de imprimare, eliminarea culorilor (UCR) este un proces de eliminare a suprapunerii galbene, magenta și ciană care ar fi adăugat la un neutru închis (negru) și înlocuindu-le numai cu cerneală neagră numită "Negru complet" . Sub eliminarea culorilor se utilizează imprimarea în patru culori (sau mai multe culori). Cerneala neagră folosită pentru a adăuga detalii și întuneric în zonele umbrite se numește Negru schelet.
Cu tehnologia actuală de cerneală, Cerneala totală CMYK din umbre refuză să rămână după ce atinge umbrele întunecate și începe să se desprindă. Pentru a preveni acest lucru, imprimantele au dezvoltat UCR, în care umbrele neutre - care s-ar fi produs în mod normal prin suprapunerea celor patru cerneluri Cyan, Magenta, Yellow și Black unul peste celălalt (acoperire cu cerneală ridicată) - sunt înlocuite cu un singur strat de Negru . UCR elimină cernelurile de culoare sub Negru, rezultând un singur strat de cerneală care se lipsește mai bine pe foaie și economisește consumul de cerneală.
Nu există o regulă universală pentru UCR. Cantitatea necesară va depinde de presa, hârtia și cerneala utilizate.
    Avantaje: Rezolvarea problemei cernei care nu lipeste;
    Avantaje: Cerneala neagra este mai ieftina.
    Dezavantaje posibile: cerneala neagra intr-o umbră poate să nu fie suficient de întunecată, deci se adaugă culori CMY (numite adiție de culori sau UCA) pentru o reproducere mai precisă.
În general, UCR nu este recomandat pentru utilizare în imprimare, datorită tendinței sale de a produce imagini și lucrări de artă plictisitoare. (Problema de "aspect plictisitor" poate fi adesea evitată pe hârtia acoperită prin utilizarea unei acoperiri apoase sau a unui strat de acoperire UV aplicată pe presă sau post-presare. O acoperire aplicată prin presare poate, de asemenea, elimina problema "lipirii de cerneală"). Principala excepție de la această regulă este că, în cazul în care lucrează în ziar, UCR este cea mai bună metodă de a evita problemele legate de limita de cerneală și de înregistrare. UCR este, de asemenea, recomandat pentru anumite hârtii de hârtie specifice, în funcție de culoarea și textura hârtiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ziua 1

In prima zii am dezmembrat si am carat niste calculatoare pentru a fii mai usor de dezmembrat, dupa care am mancat si m am jucat Min...